Òscar Cadiach atacarà entre diumenge i dilluns el cim del Pobeda

Publicat dissabte 03 de Agost de 2019 15:33
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Josep Suñé
  • Pont de Mahoma

L’alpinista Oscar Cadiach i la resta de l’equip han muntat el camp 2 del Pobeda: muntanya de 7.439 metres a la serralada del Tian Shan, al Kirguizistan. 
Si tot va bé, entre diumenge i dilluns, sortint de nit i amb un temps irregular, enllaçaran els camps 1, 2, 3, 4 i 5 i faran el primer intent de cim d’aquesta muntanya, la més alta de les exrepúbliques soviètiques.

El Pobeda està considerada una muntanya d’accessibilitat difícil amb unes condicions de duresa i llargada més similars a les d’un 8.000. És el cim que està més al nord del globus, juntament amb el Khan Tengri (7.010 m).
Precisament, segons ha confirmat Cadiach, entre dijous i divendres es van fer els primers cims de la temporada al veí Khan Tengri. 

La seva situació al nord de la serralada del Karakorum els fa altament sensibles als canvis sobtats de temps. Es per això que les progressions cap als camps d’altura les faran de nit, quan hi ha menys risc d’allaus i esperant un temps més estable. El darrer tram és d’uns 3 km d’aresta gairebé horitzontal, amb la roca característica fins el cim. La tornada demana gairebé una jornada sencera.

Cadiach va marxar divendres 19 de juliol cap a la serralada Tian Shan.