Escolta Jordi Magriñá, amic personal de Cadiach i gran himalaista

Òscar Cadiach ja ha arribat al Camp 1 del Broad Peak, després d’haver fet nit al Camp 3

Publicat divendres 25 de Juliol de 2014 08:14
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Broad Peak
  • Ester Ginés
  • Josep Suñé

Òscar Cadiach ja ha arribat al Camp 1 del Broad Peak, després d’haver fet nit al Camp 3.

Aquest divendres han fet el descens des del Camp 3, on han fet nit, amb l’andorrà, Oriol Ribas, Jesús Morales, la metgessa Anna Pujol i Joan Marc Flores.

Així ho ha confirmat l’alpinista Jordi Cardona a través d’Ester Ginés, des del Camp Base.

L’equip ha passat aquesta a uns 7.000 metres, després que ahir es van retirar a tant sols 22 metres del cim.

Un cúmul de factors adversos van provocar la decisió, com l’excés de fatiga acumulada per la forta i llarga ascensió. Això va acabar amb les expectatives de l’alpinista tarragoní de convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuitmils principals del planeta.

Bons amics de Cadiach, com l’himalaista vallenc, Jordi Magriñá, asseguren que si pot recuperar les condicions físiques òptimes, farà un segon intent.

Amb tot, aquesta possibilitat depèn només de Cadiach, de com es trobi el grup a l’arribar al Baltoro, i del factor temps. No seria la primera vegada que l’alpinista fa un segon intent, remuntat novament la muntanya des de Camp Base. 

Recordem que Cadiach, Pujol i Flores van arribar a trepitjar ahir a mig matí els 8.025 metres de la muntanya. Van abandonar al fals cim del Broad.

Tarragona Ràdio va fer ahir un programa especial del Pont de Mahoma. La retirada es confirmava a través d’una trucada satèl·lit de Jordi Cardona, des del Base.

L’altra tarragoní, Richi Fernández, ja va arribar ahir dijous al vespre al Base, acompanyat per Xavi Santos i Carlos Garranzo, aquest darrer de l’expedició de la sevillana de Lina Quesada.