Òscar Cadiach ja ha arribat al camp base del Broad Peak

Publicat divendres 25 de Juliol de 2014 22:38
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Broad Peak
  • Ester Ginés
  • Josep Suñé

L’alpinista que està a 22 metres de completar els 14 vuitmils principals de la terra, ja ha arribat al camp base del Broad Peak. Un cop a baix, el tarragoní del Club Alpí K-2 ha trucat a la seva filla Julia, a la que li ha dit que estan bé. Òscar Cadiach ha seguit, per tant, el ritual de sempre després de trepitjar un vuitmil, comunicar-se amb la família. Com acostuma a dir “un cim no està fet fins a completar el descens”.  

Ha baixat aquest divendres des del camp 2 fins a l’1, i des d’aquest fins al base. Ho ha fet amb altres integrants de l’expedició. Això, després de que fessin nit al camp 3, on es van reunir amb Jesús Morales, de la UEC d’Horta, el primer en coronar el Broad. El segon en fer-ho va ser l’andorrà Oriol Ribas, com així ho han confirmat des del base els integrants de l’expedició a l’Esther Ginés.

De fet, Ribas va ser l’únic que va atacar cim dijous després de la retirada de Cadiach, Anna Pujol i Joan Marc Flores, a tants sols 22 metres del cim. Va coronar el Broad Peak a primera hora de la tarda, per descendir després fins al camp 3, on es va reunir amb els companys sobre les 10 de la nit de dijous.

Tots ells han descendit aquest divendres fins el base, al peu de la morrena del Baltoro, on els esperaven altres integrants de l’equip, com el també tarragoní Ricard Fernández i Jordi Cardona.

Fernández ja va arribar dijous al vespre al base des de Camp 2, amb Xavi Santos i Carlos Garranzo, aquest darrer de l’expedició de la sevillana Lina Quesada, la primera andalusa en coronar el sostre del món.

Ara, al base, descansaran i miraran de recuperar forces a l’espera de certificar com evoluciona i fins quan s’allarga la finestra de bon temps –en principi, fins diumenge- i escrutar les possibilitats de fer un segon atac al Broad.