Paco Fuentes: 'Amb el toc de queda, a Lió s'han d'evitar les sobretaules després de sopar'

Publicat dilluns 19 de Octubre de 2020 11:18
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El periodista d’Euronews, Paco Fuentes, ha viscut el primer cap de setmana de toc de queda a Lió, la ciutat francesa on treballa. S’han desplegat a França 12 mil policies per fer-hi els controls i garantir el compliment amb sancions efectives que van dels 135 als 3.750 euros i sis mesos presó si t’enxampen 3 vegades.

Paco Fuentes ha explicat a Tarragona Ràdio que afecta la vida nocturna i especialment els restaurants. Amb tot, el periodista destaca que a França se sopa més aviat, abans de les 21h. Això fa que en molts casos només s’hagin d’evitar les sobretaules.

Paco Fuentes assegura que en aquest primer cap de setmana s’ha respectat bastant el toc de queda a França. ‘Si surts de casa has de descarregar-te un justificant general similar a la declaració responsable operativa durant els primers mesos de confinament a Catalunya’, diu el periodista d’Euronews.

El president francès Emmanuel Macron ha optat pel toc de queda nocturn, de les 9 de la nit a les 6 de la matinada, durant quatre setmanes a nou ciutats. Són París, Marsella, Lió, Lille, Grenoble, Montpeller, Tolosa, Rouen i Saint-Étienne.