Autor: Mauri Fernández

Autor: Mauri Fernández

Pas endavant en la transparència policial i contra el racisme

Publicat dimecres 17 de Juny de 2020 15:39
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona treballaran de manera coordinada per generar confiança entre la comunitat migrant. La conselleria de Nova Ciutadania ha impulsat una taula de treball amb els dos cossos policials per fer un pas endavant en la lluita contra el racisme instal·lat en la societat.

Les protestes antiracistes s’han convertit en globals a partir de la mort de George Floyd a mans de la policia als Estats Units. Però hi ha casos que ens toquen de més a prop. Aquesta mateixa setmana s’han conegut els insults i vexacions que va patir un jove de raça negra per part d’agents dels Mossos.

Tot plegat ha creat certa desconfiança en determinats col·lectius d'orígens diversos que viuen a la ciutat.

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Àrea de Nova Ciutadania, ha impulsat una visita a la Comissaria dels Mossos de diferents entitats que treballen amb persones nouvingudes. Hi han participat organitzacions com la Coordinadora Latina o Red Antiracista que han pogut establir contacte amb els responsables de la policia catalana.

El Cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos al Tarragonès, Ramon Franquès, explica que han mostrat tots els processos que es fan en les detencions i identificacions amb l’objectiu de fer un pas endavant en la transparència.

La responsable de la Coordinadora Latina, Denise Fresard, i la de Red Racista han participat en la trobada. Consideren que és important en la lluita contra el racisme i el maltractament.

La Consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, aposta per generar confiança amb la comunitat i poder lluitar contra el racisme instal·lat a la societat.