Pas important per la Plataforma Intermodal de Guadalajara que serà clau pel creixement del port de Tarragona

Publicat dimarts 13 de Febrer de 2018 12:04
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El Ministeri d’Hisenda ha donat un pas decisiu per la posada en marxa de la Plataforma Intermodal a Guadalajara que serà clau pel creixement del port de Tarragona. Es tracta d’una infraestructura amb accessos ferroviaris i viaris que permetrà l’entrada i sortida de mercaderies del port tarragoní cap el centre de la península.

El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha anunciat la notícia en una entrevista a Tarragona Ràdio. S’ha mostrat satisfet per haver desencallat un projecte fonamental per Tarragona i pel qual s’havia estat ‘batallant’ en els darrers 5 anys. Les instal·lacions de l’anomenat corredor d’Henares es podrien activar en el termini d’un any. Queden encara un parell de tràmits pendents abans que el projecte vegi la llum pública. Andreu assegura que la plataforma serà clau per créixer.

La plataforma logística serà una potent infraestructura de referència per al transport de mercaderies intermodal de ferrocarril i carretera entre ports marítims com Tarragona i el centre de l’Estat. Comportarà, a més, un estalvi de temps i costos en el transport de mercaderies entre Tarragona i l’entorn de Madrid.