Pasolini, protagonista del festival Al3Mura, que desembarca a Tarragona

Publicat dijous 09 de Juny de 2016 11:18
  • Laura Casas

Pier Paolo Pasolini serà el protagonista del festival Al3Mura, que desembarcarà a Tarragona aquest juliol.

El cineasta italià i la seva obra i figura centrarà el programa, que comptarà amb conferències, poesia, música, projeccions i una exposició. També s’han programat actes a Reus durant la primera de les jornades.

Després de cinc edicions, el certamen abandona Itàlia i inicia una nova etapa que el portarà a altres països. L’any vinent es durà a terme a Malta, centrat en Caravaggio.

Aquest estiu, però, tindrà lloc a Tarragona, del 14 al 17 del mes vinent i de la mà de l’associació cultural Etcètera, de recent creació.

El seu president, Òscar Ramírez, parla dels objectius del Festival. Es vol reivindicar la figura i obra de Pasolini i, al mateix temps, promocionar la ciutat i les diferents expressions culturals. 

L’acte inaugural de l’A3mura consistirà en una conferència del catedràtic Román Reyes. Diu que Pasolini, que va morir fa 41 anys, segueix sent d’actualitat perquè es preguntava moltes coses que a dia d’avui encara no tenen resposta. 

Del programa destaca el concert del cantautor català Pau Vallvé a El Seminari, el divendres 15 de juliol. Les activitats tindran lloc en múltiples espais de la ciutat.