Pau Ricomà: 'Les mesures dràstiques han evitat que la situació sanitària es desbordés a la ciutat'

Publicat divendres 20 de Novembre de 2020 16:28
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

L’alcalde de Tarragona defensa les mesures dràstiques preses a la ciutat per frenar l’evolució de la Covid-19. Pau Ricomà assegura que han donat resultat i han evitat que la situació sanitària es desbordés.

A meitat d’octubre, l’ajuntament de Tarragona es va avançar en el tancament de teatres i la suspensió de concerts quan al conjunt de Catalunya encara es va mantenir l’activitat escènica quinze dies més.

Ricomà argumenta que es va optar per endurir les restriccions quan hi havia un augment exponencial de contagis a la ciutat i de persones ateses en centres sanitaris i hospitals.

A les portes d’iniciar el ‘pla de retorn a l’activitat’, l’alcalde de Tarragona s’ha mostrat satisfet pels resultats de les mesures desplegades. Té clar que s’ha aconseguit l’efecte buscat tot i admetre que la situació actual encara requereix molta prudència. Admet que és difícil trobar l’equilibri entre les necessitats sanitàries i les exigències dels sectors econòmics que han hagut de tancar o deixar de treballar.

Ricomà té clar que es tracta d’una balança on el plat de la salut i el de l’economia són difícils d’administrar per trobar un equilibri.