Pau Ricomà recorda la seva participació 'involuntària' al cop d'estat de Tejero

Publicat dimarts 23 de Febrer de 2021 11:47
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, lamenta que quaranta anys després del cop d'estat, hi hagi hagut una involució o una falta d’evolució real en determinats àmbits, com el judicial.

El 23 de febrer de 1981, Pau Ricomà feia la mili a Madrid, a la Divisió Brunete, i de manera involuntària va haver de donar suport a Antonio Tejero en l’assalt al congrés de Diputats.

Ricomà ha rememorat en una entrevista a Tarragona Ràdio que el moment més difícil va ser quan li van encomanar fer guàrdia a la cafeteria del Congrés amb l’ordre de disparar si entrava un agent GEO de la Policia Nacional.

Ricomà té clar que 40 anys després, hi ha hagut una involució en àmbits com el judicials. Opinió que comparteixen altres protagonistes que han passat pel programa especial de Tarragona Ràdio. La periodista i aleshores militant del Partit del Treball, Berta Ramos, diu que l’aprofundiment de la democràcia ha anat molt més lent del que pensaven.

L’advocat laboralista i exdiputat al Parlament pel PSUC, Maties Vives, considera que quan es va discutir la Constitució s’hauria d’haver tancat el futur de les autonomies.

També el dirigent del PSUC, Lluís Balart, pensa que encara avui en dia hi ha actuacions que fan qüestionar que la democràcia estigui consolidada.