Pau Ricomà vol que Tarragona refermi el paper de motor de la segona gran àrea de Catalunya

Publicat dimarts 18 de Juny de 2019 12:36
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Pau Ricomà vol que Tarragona refermi el paper de motor de la segona gran àrea de Catalunya a partir de fortaleses pròpies com la gran indústria i el turisme. A més, l’alcalde aposta per teixir complicitats amb altres ciutats. Parla de la funció de ciutat extensa amb interconnexió amb altres municipis.

Ho ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio on ha repassat totes les qüestions que ara per ara té sobre la taula. Ha demanat temps per poder analitzar la situació de cadascun dels projectes heretats abans de prendre decisions.

Té clar, però, que la ciutat disposa de grans potencialitats i que té un paper clau com a capital de l’altre gran àrea de Catalunya, després de Barcelona.

L’aposta turística és fonamental per a Ricomà. L’entrelliga directament amb el patrimoni, al que considera el recurs turístic més important i que fa diferent la proposta de la ciutat. Assenyala que parlar de patrimoni és parlar de cohesió i d’autoestima. Assegura que hi ha hagut una falta de manteniment molt important amb partides molt baixes en aquesta matèria.

L’alcalde ha anunciat que avaluaran quin és el problema de la falta de neteja a la ciutat. L’actual contracte té encara una vigència de quatre anys pel qual l’ajuntament paga molts diners. Els resultats no són els satisfactoris, segons Ricomà.

D’altra banda, ha dit que arribaran fins el final en el cas del Teatre Tarragona si es demostra que es va utilitzar material de baixa qualitat en la construcció que ara ha obligat a tancar l’equipament.

 

Ricomà vol evitar riscos econòmics

 

Pau Ricomà té clar que no assumiran riscos econòmics en cap dels projectes que hi ha sobre la taula del govern municipal. És el cas de Tarraco Viva però també de Tabacalera o del pàrquing de Jaume I.

Sobre Tarraco Viva, admet que és una experiència bona però diu que abans de pensar en un canvi de format que l’amplii s’haurien d’analitzar els costos que representaria i si es poden assumir. En el cas de la conversió de Tabacalera en un Gran Centre Cultural, l’alcalde vol confirmar el compromís de les administracions que s’hi han implicat econòmicament per veure si els diners no es dilataran en el temps.

Pau Ricomà ha destacat, d’altra banda, que el pàrquing de Jaume I no tindrà la prioritat inversora per actuar-hi del nou equip de govern. Diu que primer s’han de depurar responsabilitats i que hi ha altres temes més importants com Ca l’Agapito. Considera imprescindible tenir aparcament fora muralla. L’ampliació de l’aparcament de Torroja, la construcció d’un de nou o renegociar amb l’Arquebisbat l’ús del Roqueral són opcions a tenir en compte. Sobre el futur de Tarragona Ràdio ha plantejat l’opció d’integrar-la dins la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya integrada per altres mitjans audiovisuals locals del país.