Autor: Laia Solanellas

Autor: Laia Solanellas

Pedro Martín, sancionat amb un partit per l’expulsió al camp del Prat

Publicat dimecres 04 de Desembre de 2019 13:32
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

El Comitè de Competició desestima el recurs presentat pel Nàstic i castiga Pedro Martín amb un matx de sanció. Els grana decidiran aquesta tarda si van a Apel·lació
 
No hi ha hagut èxit. El Nàstic ha vist com fa uns minuts el Comitè de Competició de la Real Federación Española de Fútbol desestimava el recurs presentat per l’expulsió de Pedro Martín al camp del Prat i imposava un partit de càstig al màxim golejador grana. D’aquesta manera, el davanter no podrà jugar el pròxim diumenge a les 12.00 hores davant el Villarreal B, obligant al tècnic Toni Seligrat a buscar una alternativa per ocupar la punta d’atac.


Les imatges del Nàstic no han estat suficients

Carmen Pérez González, la Jutgessa Única del Comitè de Competición de la RFEF, ha decidit rebutjar les protestes del Nàstic afirmant que les proves aportades pel club no eren prou contundents per contradir la decisió arbitral, a més de no tenir en compte l’opinió de Pedro Dòlera, qui Toni Seligrat reconeixia que el mateix entrenador rival va reconèixer que no era una decisió encertada. Carmen Pérez afirma en la resolució del cas que «no serà possible revocar una decisió arbitral invocant una discrepància en la interpretació de les Regles del Joc, competència única, exclusiva i definitiva que correspon precisament al col·legiat segons l'establert a l'article 111.3 del Codi Disciplinari federatiu. Únicament si s'aporta una prova concloent que permetés afirmar l'existència d'aquest error material manifest, a causa de la inexistència del fet que ha quedat reflectit en l'acta o a la patent arbitrarietat de la decisió arbitral, trencarà la presunció de veracitat» del col·legiat.
Pérez González va més enllà i afirma que «l'acció del jugador expulsat és compatible amb la descripció dels fets que efectua el col·legiat en l'acta de la trobada. En conseqüència, no s'aprecia l'error material manifest invocat com a fonament de les al·legacions del club, que no queda acreditat per les imatges aportades». Martín ha estat castigat amb un partit de sanció segons l’article 123 del Codi Disciplinari. El club grana estudiarà en les pròximes hores amb detall la resolució rebuda aquest matí i analitzarà les possibilitats de sortir exitosos d’un possible recurs al Comitè d’Apel·lació que, en un principi, es troba més llunyà que proper de realitzar-se.
 
Article 123. Violència en el joc
  1. Produir-se de manera violenta amb ocasió del joc o com a conseqüència directa d'algun llanci d'ell mateix, sempre que l'acció origini risc, però no es produeixin conseqüències danyoses o lesives, se sancionarà amb suspensió d'un a tres partits o per temps de fins a un mes.
  2. Si l'acció descrita en el paràgraf anterior es produís al marge del joc o estant el joc detingut, se sancionarà amb suspensió de dos a tres partits, sense perjudici del que estableix l'article 98 del present Codi