Per Santa Tecla es reforçarà els controls a bars i comerços per evitar la venda d'alcohol a menors

Publicat dilluns 09 de Setembre de 2019 13:29
  • Tarragona RàdioLes festes de Santa Tecla tindran una línia de bus que enllaçarà Ponent amb Llevant a través dels aparcaments dissuasius de l’Horta Gran i la Vall de l’Arrabassada, a tocar del camp del Nàstic.

L’objectiu es que aquesta línia de l’EMT, anomenada Santa Tecla, permeti als que viuen als barris, així com a aquells que venen des d’altres poblacions deixar els seus vehicles a la perifèria i desplaçar-se còmodament amb transport públic.

Funcionarà des del dia 15 fins el 23 de setembre. Els dies 15, 21, 22 i 23, funcionarà de matí i tarde, de 9.30h fins a les 23,30h. I la resta de dies només per les tardes, de 17h a 23.30h.

El portaveu de l’equip de Govern, Xavi Puig, ha afegit que també hi haurà un servei de bus nocturn de dotze de la nit fins a les 5.30h durant tots els dies de Festes. El dies del concert inaugura de Mago de Oz a l’Anella, també es reforça el servei de l’EMT.

L’ajuntament de Tarragona tindrà mà dura per combatre els ‘botellons’ durant els dies de festes, que se sap que es fan en zones com el Camp de Mart. També es vol evitar la venda d'alcohol il·legal i especialment a menors. En aquest sentit, s’incrementara la presència policial en un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que faran controls als bars i establiments d'alimentació per evitar la venda d'alcohol a menors i fora d'hores. També s’actuarà amb contundència contra qui orini al carrer i es sancionarà els bars que no permetin fer ús dels seus lavabos. 

S’engegarà la campanya de civisme ‘Tinguem la Festa en pau’ on es poden veure diferents elements del seguici demanant civisme a la gent i viure amb respecte al descans del veïns.

Tornarà a estar present al carrer el punt lila i arc iris i l’equip Komando Nits Q, que estarà present en els principals actes de les festes, així com la campanya Respecta'm. Es vetllarà per la seguretat davant d’agressions sexistes. També es reforça la neteja, especialment abans i després dels dies amb més presència de públic. S’incrementen els lavabos mòbils, amb 58 cabines exteriors, 22 dels quals accessibles per persones amb mobilitat reduïda. Es concentraran als llocs de més afluència durant festes, així com els 25 urinaris i petits contenidors per la recollida selectiva.