Pinedo afirma que la prioritat és mantenir i consolidar les grades reconstruïdes de l'Amfiteatre

Publicat dimarts 03 de Desembre de 2019 13:08
  • Laura Casas

L’Ajuntament de Tarragona afirma que la prioritat és mantenir i consolidar les grades reconstruïdes de l’Amfiteatre. Ho ha manifestat el conseller de Patrimoni Històric, que explica que encara és aviat per saber com s’actuarà en aquesta part del monument romà, la que es troba en pitjor estat. Calen més informes dels arquitectes municipals i analitzar la informació dels georadars que monitoritzen les vibracions causades pel pas de trens i vehicles per veure si afecten l'estructura.

Hermán Pinedo, en una compareixença aquest dimarts al matí, ha deixat clar que les grades originals en cap cas es tocaran. El responsable de Patrimoni detalla que els treballs de la primera fase de reconstrucció previstos començaran en breu i que no serà fins que acabin que se sabrà com caldrà actuar a les grades reconstruïdes als anys 70. Pinedo és taxatiu: la prioritat absoluta és invertir per conservar i mantenir també aquesta part de l’Amfiteatre.

Pinedo ha rectificat unes paraules seves en una entrevista concedida a l’ACN en què deia que l'Ajuntament estudia enderrocar la zona de les graderies de l'amfiteatre romà on s'asseu el públic a causa del deteriorament que pateixen. Segons aquestes informacions, l'enderroc es plantejaria després que un informe tècnic alertés el passat setembre que diferents dèficits estructurals del monument estaven posant en risc la seguretat dels visitants, motiu pel qual el consistori va decidir tancar-lo al públic.

Una primera actuació a l’Amfiteatre ja ha quedat enllestida i ha consistit en reforçar la barana de l'entrada, sobre la qual s'hi recolzen els visitants, i que estava en mal estat. Tot i que el monument segueix clausurat, aquesta actuació permet veure'l de més a prop i interpretar-lo millor sense cap tanca al davant.