La ciutat de Tarragona rebrà els seus visitants a la Plaça del Pallol

Publicat dimecres 20 de Novembre de 2019 13:06
  • Laura Casas

Tarragona tindrà un centre de recepció de visitants a la Plaça del Pallol. El projecte, anomenat Porta Tàrraco, ha rebut una subvenció de la Generalitat per valor de 300.000 euros. S’hauran d’executar abans de setembre de 2021. La intervenció preveu accions a la Volta del Pallol, a Casa Sefus, a la planta baixa de l’Antiga Audiència i a la Torre dels Advocats. Tot i que Ca l’Agapito no entra en el projecte, el primer pas consistirà en estabilitzar la volta romana i poder treure les bastides existents. Això es farà amb una subvenció de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment.

Les oficines de turisme de Tarragona i de l’Agència Catalana de Turisme passaran a aquest conjunt, s’habilitaran lavabos públics, hi haurà projecció d’audiovisuals i mappings i també s’obriran les escales romanes de l’Antiga Audiència. Aquí, la maqueta també es reubicarà a la mateixa planta baixa i això permetrà alliberar l’espai de davant del graffiti de la Guerra Civil per tal de dedicar-lo a la memòria històrica.

La consellera de Turisme i presidenta del Patronat, Laura Castel, ha explicat que Porta Tàrraco farà canviar la manera de rebre els visitants, proporcionant-los una experiència més enriquidora i donant inici a un recorregut per la Part Alta.

La redacció dels diferents projectes aniran a càrrec de l’Ajuntament, que insisteix en dir que el que hi ha ara és una idea inicial que ha de prendre forma de manera coordinada amb l’àrea de Patrimoni. Ho ha destacat el director gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas.

El pressupost total de Porta Tàrraco és de 600.000 euros, la meitat dels quals aniran a càrrec de l’Ajuntament.