PortAventura inverteix 4 MEUR per adaptar-se a les mesures sanitàries per la covid-19

Publicat dijous 02 de Juliol de 2020 12:30
  • ACN
  • Joan Mercadé

PortAventura World tornarà a obrir portes el proper 8 de juliol. Ho farà amb novetats relacionades amb mesures de seguretat per la covid-19, com la reducció de l'aforament a un 30%. En la temporada del 25è aniversari, el parc ha invertit 4 MEUR en elements per controlar la pandèmia. A l'entrada hi haurà un control de temperatura i l'ús de la mascareta serà obligatori a tot el parc, també a les atraccions.


D'entrada s'obriran quatre dels sis hotels del ressort, amb un aforament màxim d'entre el 60% i el 80%. Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World, ha assenyalat que és una "temporada atípica" i ha destacat que enguany confien especialment amb el mercat estatal per mitigar el descens del turisme internacional.


El director general ha afirmat que estan preparats per obrir el parc i comenta que és un destí idoni i segur per estar a l'aire lliure i on se segueixen les mesures de seguretat. 
L'horari d'obertura serà de 10 del matí a 10 de la nit, canviant l'horari habitual de tancada durant la temporada alta, que abans era a la mitjanit. Gran part dels treballadors començaran el dia 8 de juliol i gradualment s'aniran incorporant tots els altres. 

Per comprar entrades i complir amb els aforaments, la venda d'entrades serà online. Dins del parc es permetrà pagar amb targeta o amb mòbil a tots els establiments per evitar el contacte amb els diners. 

Per entrar, els assistents hauran de passar per una carpa on se'ls prendrà la temperatura. La màxima serà de 37,5 graus i, si algú els superés, se li faria una segona prova per confirmar els resultats. 

Pel que fa a les atraccions, funcionaran el 100% d'aquestes. En elles es prendran totes les mesures de seguretat. S'haurà de pujar amb mascareta, rentar-se les mans abans de pujar i complir amb la distància de seguretat. En atraccions on no es pugui respectar el què es farà és deixar fileres de seients buides. Així ho explicava el responsable d'atraccions del parc, Carles Roig. 

En la presentació d'aquesta nova temporada s'ha fet balanç de l'anterior. Port Aventura va tancar amb un rècord de visites amb 5,2 milions de persones, dels quals 1 milió són francesos, el mercat més atractiu internacionalment.