Prats advoca per articular un espai polític de centre moderat a Tarragona

Publicat dimecres 10 de Gener de 2018 11:24
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Josep Maria Prats advoca per articular un espai polític de centre moderat a Tarragona per afavorir el diàleg i construir majories estables. El regidor d’Units per Avançar diu que cal definir la fórmula i el lideratge. Diu que és massa aviat per concretar el seu futur personal de cara a les eleccions municipals de 2019 però no ha descartat ser-hi. Té clar que la formació que representa i que neix després del final d’Unió Democràtica no anirà sola als comicis locals. Creu que s’han de buscar aliances tot i que veu difícil repetir l’acord del 21D d’integrar-se a les llistes del PSC. De totes maneres, Prats no exclou aquesta possibilitat. Assegura que des d’Units per Avançar no es descarta res i que s’ha de proposar una opció a aquella gent que ha quedat orfe de polítiques centrals.

Prats, que després de l’1 d’Octubre va abandonar l’equip de govern i la conselleria de Cultura que dirigia, n’ha parlat en l’entrevista de portaveus de Tarragona Ràdio. Pensa que la dimissió d’Artur Mas com a president del PDeCAT és una mostra de generositat que, a més, és necessària. Prats no ha volgut desvetllar el seu futur polític però té clar que Tarragona necessita crear aquest espai de centralitat política.

Sobre la situació a la Part Alta i el tancament total al trànsit d’aquest espai, Prats té clar que s’ha de buscar i trobar consens entre les parts. Creu que l’ajuntament i la ciutat tenen una gran oportunitat d’obrir una reflexió sobre el futur del nucli antic de la ciutat.

El seu desig per aquest 2018 és recuperar l’empenta i el lideratge de Tarragona. Lamenta que passi desapercebuda una data que serviria per remoure l’orgull de ser tarragoní. Prats es refereix a la commemoració el 23 de gener, dels 900 anys del despertar de Tarragona. Recorda que va ser a partir de la potestat que va donar el Comte de Barcelona, Ramon Berenguer, al bisbe Oleguer de Barcelona de repoblar la ciutat.