Prats condemna els casos de pederàstia a l'Església però defensa el treball de l'Arquebisbe

Publicat dilluns 11 de Febrer de 2019 11:36
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El conseller d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, sospita de la coincidència que els casos de presumpte pederàstia a l’Església tarragonina hagin sortit a la llum pública la setmana que l’Arquebisbe havia de presentar la renuncia per jubilació.

En l’entrevista de portaveus de Tarragona Ràdio, Prats ha defensat el treball fet per Jaume Pujol al capdavant de la Tarraconense.

Diu d’ell que ha deixat empremta a la ciutat, que ha estat proper a tothom, a les parròquies i a les institucions siguin catòliques o no.

Prats ha destacat també el paper per impulsar projectes com la Casa Sant Josep o la Llar Natalis i per rellançar l’Arxiu Diocesà, el Museu Bíblic o obrir l’espai del Seminari als ciutadans.

Sobre les denúncies d’abusos sexuals a menors, el regidor democratacristià ha deixar clar que s’ha d’aplicar la tolerància zero i que ha de ser la justícia civil qui ho castigui amb duresa. Amb tot, es pregunta pel fet que s’hagin fet públics ara casos de fa quaranta anys i planteja un possible vincle amb la renuncia, per edat, de l’Arquebisbe que ha d’acceptar o no el Papa Francesc. En la mateixa entrevista de portaveus, Josep Maria Prats ha parlat del seu futur a la política quan finalitzi el mandat.

Ha donat suport a la Plataforma ‘Centrats per Tarragona’ que impulsa l’advocat tarragoní Carles Calderón. Es tracta d’un projecte, segons Prats, per a reactivar un espai que s’allunyi d’extremismes i conegui les necessitats de la ciutat.

Josep Maria Prats va concórrer a les últims eleccions municipals com a militant d’Unió Democràtica amb la candidatura de Convergència i Unió. Posteriorment es va integrar a l’equip de govern com a regidor de Cultura. Un Govern municipal que va abandonar després de les càrregues de l’1 d’octubre.