Prop de 10.000 persones tenyeixen de lila Tarragona en una manifestació sense precedents

Publicat dijous 08 de Març de 2018 21:47
  • Tarragona Ràdio

Amb crits de ‘visca, visca, visca, la lluita feminista’ corejats per prop de 10.000 persones, una inèdita manifestació sense precedents ha tancat la jornada de vaga feminista del 8M a Tarragona. La Guàrdia Urbana ha estimat en unes 7.000 persones la participació.

La marxa ha engegat després de les set de la tarda d’aquest dijous, Dia Internacional de les Dones, des de la plaça Imperial Tàrraco, convocada per la Plataforma 8M Camp. La manifestació ha transcorregut pels carrers del centre de la ciutat per finalitzar a la plaça de la Font, on s’ha llegit un manifest. 

En el manifest s'ha reivindicat el paper de la dona en totes esferes, reclamant mesures reals per afavorir la igualtat. També per combatre la violència masclista.

Quan la plaça s’ha omplert, encara hi arribava gent, tot cridant consignes i amb pancartes amb lemes com ‘ens volem lliures’ i reclamant la igualtat d’oportunitats i contra la bretxa salarial, entre d’altres.

Les dones han esdevingut les protagonistes en aquesta acció, moltes amb peces de roba de color lila, tot i que també han estat molts els homes que s'han sumat a les reivindicacions. 

Abans del manifest, les portaveus de la plataforma han volgut deixar clar que la consigna d’aquest 8 de març era 'fer una vaga de 24 hores', i no pas una aturada parcial, com havien demanat els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, que també s’han sumat a la manifestació, així com altres sindicats minoritaris. 

Ha estat una autèntica demostració de força del feminisme, per reclamar la igualtat efectiva i amb consignes, també, contra l’estructura patriarcal de la societat.

Una manifestació, la de Tarragona que, segons molts dels i les participants, tindrà un abans i un després.