Prop de 2.270 parelles estables s'han registrat a Tarragona

Publicat dimarts 13 de Agost de 2019 10:33
  • Tere Ortega

Prop de 2.270 parelles estables s’han registrat a Tarragona. El nombre de no casats que decideixen inscriure la seva relació arriba a aquesta xifra des de la seva entrada en funcionament l’abril de 2017. Representa un 6’8% del total de Catalunya.

On més percentatge de parelles registrades hi ha és a Barcelona seguit de Girona. Tarragona ocupa la tercera posició i té per darrera Lleida i les Terres de l’Ebre.

En el conjunt de Catalunya se superen les 33 mil parelles registrades. Hi ha hagut un creixement del 106% en una mica més d’un any.

La inscripció permet el cobrament de la pensió de viduïtat encara que no hagi estat casada amb la persona difunta. La llei estatal estableix dues condicions addicionals. La primera és acreditar un mínim de 5 anys de convivència en parella estable i la segona és aportar una certificació d’inscripció en un registre de parelles estables o una escriptura pública de constitució de la parella.

La inscripció al registre de parelles estables és gratuïta i es pot fer de manera telemàtica o presencial a la delegació territorial de Justícia.

A les Terres de l’Ebre, les parelles registrades són 362.