Prop de dos centenars de persones tallen l'N-340 a Icomar per reclamar més seguretat

Publicat dissabte 21 de Novembre de 2020 19:06
  • manifestacions
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Prop de dos centenars de persones han tallat l’N-340 a l’altura d’Icomar per reclamar més seguretat després de les últimes agressions sexistes que s’han produït als barris de ponent. A la concentració s’ha demanat un enduriment de les penes pels agressors i que les víctimes denunciïn.

Des del barri, a més de reclamar més presència policial, demanen que s’incrementin els punts de llum de nit i que les dones no tinguin por ni vergonya en comunicar els seus casos. Confessen que quan ho fan han d’aguantar comentaris de la societat posant en dubte els seus comportaments.

Mónica Pérez, una veïna del barri, ha manifestat que per culpa dels últims casos senten més por.

Per millorar la seguretat als barris de Ponent va néixer l’operatiu Pondus, amb una dotzena més d’agents i patrulles pels carrers. Un operatiu que es va confeccionar amb la col·laboració de les associacions de veïns, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat que la coordinació és un element clau i espera que l’increment de la vigilància es pugui allargar el màxim possible.

Aquesta mobilització s’ha produït una setmana després que se celebrés una altra al barri de Bonavista per reclamar, també, un increment de la seguretat. Les accions continuaran, i més coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la violència contra les dones el pròxim dimecres.