Inundacions a Salou per Barranc Barenys. Autor: ACN

Inundacions a Salou per Barranc Barenys. Autor: ACN

Protecció Civil demana a la població que s'allunyi de les zones marítimes pel fort onatge

Publicat dimecres 30 de Setembre de 2015 12:08
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • ACN

Protecció Civil demana a la ciutadania que no s’acosti al llarg de la jornada d’aquest dimecres a espigons, esculleres, rieres, torrents i zones inundables fins que passi el temporal. S’ha reforçat l’Alerta del Pla INUNCAT per mala mar a tot el litoral, amb onades que cap el nord poden arribar als quatre metres.

El fort onatge afecta platges i passeigs marítims de la costa tarragonina.

Fins a les cinc de la tarda d’aquest dimecres, els Bombers han atès una cinquantena de trucades a Reus i 18 a Tarragona.

Les parts més afectades, un dia més, de la demarcació han estat el Baix Camp amb uns seixanta avisos vinculats amb la tempesta i el Tarragonès amb 36 avisos.

D’altra banda, l’ajuntament de Riudoms presenta aquest dijous a l’ACA les propostes per evitar un nou desbordament del barranc que travessa el municipi i que dimarts va inundar el municipi. El primer tinent d’alcalde del municipi, Xavier Gallego, ha explicat a Tarragona Ràdio que l’acumulació de pedres i canyes al barranc fa que no es pugui filtrar l’aigua.

La intensa pluja va tornar a desbordar el barranc de Barenys a Salou. El tinent d’alcalde del municipi, Marc Montagut, demana a la Generalitat que les obres comencin l’any vinent. Ha demanat que l'ACA i els municipis per on passa el barranc tinguin les lleres en condicions.