Protecció Civil desactiva l'alerta per onada de calor però recomana precaució

Publicat dimecres 11 de Juliol de 2018 11:11
  • temps
  • Protecció Civil
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’alerta per onada de calor, el PROCICAT, però continua recomanant anar amb precaució perquè continuaran les temperatures altes, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.

La cap de Protecció Civil a Tarragona, Eli Llombart, ha explicat a Tarragona Ràdio diferents consells per prevenir ensurts davant aquestes altes temperatures.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als Ajuntaments que prevegi llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.