Protecció Civil, en alerta per l'onada de calor

Publicat dijous 30 de Juliol de 2020 12:10
  • Tere Ortega
  • Raquel Fabregat

Protecció Civil activa l’alerta del Procicat per onada de calor a Catalunya. Es demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes fins dissabte. Els termòmetres poden arribar als 40º.

La Generalitat ha demanat als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. Es demana als ajuntaments especialment que, si han de condicionar els espais i atesa la situació de pandèmia per coronavirus, que ho facin tenint en compte les mesures sanitàries i de seguretat pertinents (distància de seguretat, ús de mascareta i disposició de gel hidroalcohòlic).

El secretari del Col.legi professional d’Infermeria, Gerard Mora, ha explicat a Tarragona Ràdio que recomanen una hidratació constant, alimentació adequada i evitar activitat física intensa. Les temperatures més altes de l'episodi de calor s'assoliran divendres. La temperatura mínima sovint no baixarà dels 20 ºC, tret de zones de muntanya. La matinada de divendres, localment rondarà els 25 ºC al litoral central i sud, vall de l'Ebre i Ponent.