Protecció Civil i Mossos insisteixen en reduir al màxim els moviments per trencar la cadena de transmissió del virus

Publicat dimarts 31 de Març de 2020 10:59
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

Protecció Civil i Mossos insisteixen en la necessitat de reduir al màxim els moviments per trencar la cadena de transmissió del coronavirus. Només cal sortir de casa per aquelles activitats essencials no ajornables. Per exemple,  demanen a la ciutadania que vagi a comprar al supermercat més proper, planificant la compra i passant el mínim temps possible al carrer. Un altre dels temes que han tractat en la compareixença diària per aclarir dubtes de la població ha estat les sortides autoritzades dels infants amb TEA o altres diagnòstics.

El subdirector general de Programes de la Direcció General de Protecció Civil, Sergio Delgado, rebutja que es “marqui” aquests  nens amb mocadors blaus per evitar insults o que siguin increpats des dels balcons. En aquest sentit ha demanat responsabilitat i empatia a la ciutadania. Delgado ha estat taxatiu: només s’ha de sortir de casa per fer allò que sigui impossible d’ajornar. Pel que fa a les activitats productives permeses, recomana als treballadors que ho busquin al BOE, perquè allà està tot detallat.
 

En la compareixença telemàtica també hi ha intervingut l’intendent de Mossos Josep Antoni Saumell, que ha fet una crida a detectar i denunciar les fake news al voltant del coronavirus.