Protesta a Joan XXIII contra els llits tancats i la reducció dels serveis dels hospitals durant l’estiu

Publicat dimarts 13 de Agost de 2019 13:26
  • Arnau Montreal
  • Hospital Joan XXIII
  • Tarragona Ràdio

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona es concentra davant les portes de l’hospital Joan XXIII per denunciar els llits tancats i la reducció dels serveis dels hospitals del Camp de Tarragona durant l’estiu.

A l’Hospital Joan XXIII han tancat uns 30 llits, menys que l’any passat però aquest fet provoca cues a les llistes d’espera i urgències col·lapsades davant la impossibilitat de traslladar els pacients a planta entre altres afectacions.

Un dels membres del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, Marisa Cañón, considera que no és normal que el Departament de Salut de la Generalitat prefereix estalviar-se diners i no cobrir les baixes de les vacances del personal sanitari.

Al Joan XXIII també s’ha reduït el funcionament d’un dels quiròfans, que tanca als horaris de tarda. Altres serveis com el de programes a conductes addictives han tancat durant l’estiu. El total de llits tancats al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre és de 136, un 11% de la xifra total.