PSC i Junts per Tarragona demanen que el Palau d'Esports reobri de forma immediata

Publicat divendres 03 de Juliol de 2020 13:08
  • Tarragona Ràdio

El PSC demana a l’equip de govern que signi un conveni temporal per poder reobrir el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània als clubs de la ciutat de manera immediata. En paral·lel, el Grup Municipal Socialista s'ha ofert per reclamar conjuntament a la Generalitat que compleixi amb el compromís de cedir la instal·lació a Tarragona, sense condicions.

Per la consellera Begoña Floria, cal obrir les dues vies de treball, tenint en compte que sigui quina sigui la tramitació administrativa per fixar la titularitat, el Govern ha informat que serà l'Ajuntament qui pagui les obres que manquen. Segons Floria, això fa que la instal·lació es pugui posar en marxa sense més retards.

La regidora del PSC ha recordat que la Generalitat es va comprometre a fer el Palau d'Esports i donar-lo a la ciutat, amb motiu dels Jocs Mediterranis. Els socialistes han votat en contra en Comissió d’Urbanisme de la fórmula plantejada per l’equip de govern per cedir gratuïtament els terrenys a la Generalitat sense condicions de retorn.

Celebren, d’altra banda, que l’actual govern municipal tingui clara la via de finançament per acabar les obres.

Mentrestant, el grup municipal de Junts per Tarragona ha exigit que la propietat del Palau d’Esports sigui per a la ciutat, tal com es va acordar fa anys. ‘La fórmula jurídica que ens planteja l’equip de govern és una cessió, un acord insatisfactori per la ciutat i que no compleix els compromisos adquirits originàriament pel departament de Patrimoni de la Generalitat’, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal.

‘És imprescindible obrir al més aviat possible aquest equipament a la ciutadania i a totes les entitats tarragonines, no pot ser que dos anys després de la finalització dels Jocs Mediterranis el Palau d’Esports segueixi en mans del departament de Patrimoni’, ha lamentat el portaveu de Junts per Tarragona, que ha proposat l’elaboració d’un conveni d’ús entre la Generalitat i l’Ajuntament perquè les instal·lacions estiguin operatives. ‘No hi ha cap impediment tècnic, és qüestió de voluntat política. Quan s’ha volgut obrir, l’equipament s’ha obert’, ha dit.  

Des de Junts per Tarragona també s’alerta que la proposta plantejada a la comissió de Territori celebrada aquest divendres posa en perill que la ciutat també perdi el terreny municipal on s’ubica el Palau d’Esports valorat en prop de 700.000 euros, solar que passaria a mans del departament de Patrimoni.

‘El Palau d’Esports ha de ser de Tarragona i s’ha d’obrir immediatament a la ciutadania amb activitats esportives però també culturals i socials adreçades a tots els públics’, ha remarcat Nadal.

És per tot això que el grup municipal ha votat en contra de la proposta de mutació demanial a la Generalitat de Catalunya del terreny on s’ubica el Palau d’Esports que s’ha debatut aquest divendres a la Comissió de Territori.