Autor: ACN (Roger Segura)

Autor: ACN (Roger Segura)

Puja a cinc la xifra d'encausats a Tarragona per la vaga del 21-F de 2019

Publicat dijous 28 de Gener de 2021 13:52
  • ACN (Roger Segura)

El jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha cridat a declarar aquest dijous una cinquena persona encausada per la jornada de vaga del 21-F de 2019 a la ciutat, en què es van tallar diverses carreteres. L'encausada, Sara Estalella, s'ha mostrat sorpresa per la citació judicial, que arriba gairebé dos anys després dels fets, i pel fet que la investiguin pels suposats delictes de danys, desobediència, atemptat contra agents de l'autoritat i obstrucció a la justícia.

Carles Perdiguero, advocat d'Alerta Solidària, ha constatat que "el pas del temps sembla no apaivagar les ganes de qüestionar el dret de protesta" i ha opinat que "les costures del dret penal no estan fetes per situacions com aquestes, en les quals únicament s'exercita un dret legítim de protesta i de manifestació". Per això, s'ha mostrat confiat que el cas s'acabarà arxivant.

La jornada de vaga del 21-F de 2019 a Tarragona va arrencar amb el tall de l'accés al port de Tarragona per l'A-27 durant dues hores i mitja. Posteriorment, un miler de persones va intentar accedir al peatge de l'AP-7 a Tarragona mentre els Mossos d'Esquadra ho impedien a cops de porra. Les protestes, convocades pels CDR en el marc de la jornada de vaga, es van saldar amb dos detinguts.

Una trentena de persones s'han concentrat per donar suport a Sara Estaella.