Quatre morts i 81 nous positius per coronavirus a la demarcació de Tarragona

Publicat dijous 26 de Març de 2020 15:28
  • ACN

Tres persones han mort aquest dijous a la regió sanitària del Camp de Tarragona que acumula des de l'inici de l'alerta sanitària un total d'11 persones mortes per coronavirus. 
Segons ha informat el Departament de Salut, s'han confirmat 65 casos nous de covid-19, elevant a 296 el nombre de confirmats acumulats al nostre territori. 
Del total d’acumulats de la regió Sanitària Camp de Tarragona, 157 es troben ingressats, dels quals 41 mantenen ingrés a l’UCI.  
Pel que fa a la residència Ballús de Valls, s’han confirmat 10 positius entre els residents i s’ha de lamentar 1 mort. (Aquestes xifres estan incloses en les dades de Regió Sanitària Camp de Tarragona).  
Així mateix, segons el Departament, a data d’avui, 26 de març, a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre hi ha hagut 16 casos nous confirmats de coronavirus, elevant a 57 el nombre de casos acumulats. Dels acumulats a les Terres de l’Ebre n’hi ha 26 d'hospitalitzats, dels quals 8 es troben a la UCI. S’ha registrat 1 mort i el nombre acumulat és 2.

A nivell de Catalunya, unes 150 persones que vivien en residències de gent gran han mort per coronavirus, ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés. En la roda de premsa diària que se segueix de forma telemàtica, Vergés ha assenyalat que en aquests moments hi ha 1.406 llits per a unitats de cures intensives (UCI) a Catalunya i que treballen per continuar ampliant-ne la capacitat.

La consellera ha detallat algunes dades per regions sanitàries. A la de Tarragona i les Terres de l’Ebre és on s’han registrat menys morts de Catalunya per Coronavirus. 535 persones han mort per covid-19 a la de Barcelona; 71 a la Catalunya Central, 43 de les quals en el brot d'Igualada; 37 a Girona; 20 a Lleida i Pirineus; 8 a Tarragona i 1 a les Terres de l'Ebre.

El departament de Salut preveu rebre demà divendres 50.000 proves ràpides per detectar casos, procedents d’una comanda de la Generalitat i, per tant, al marge de les que es pera del Ministeri de Sanitat.