Quim Torra descarta convocar eleccions després d'acudir al Suprem

Publicat dijous 17 de Setembre de 2020 14:14
  • ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat convocar eleccions. En una declaració a la delegació de Catalunya a Madrid, en sortir de la vista al Suprem aquest dijous al migdia, Torra ha asseverat que no serà pas ell qui, en aquest moment tan "crític" pel país, aboqui Catalunya a una "cura electoral irresponsable que paralitzaria l'administració". El president ha culpat l'Estat de la "irresponsabilitat" que suposaria la seva inhabilitació, i de les possibles conseqüències que tingui la sentència.

En declaracions a Tarragona Ràdio, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qualifica d’’autèntica vergonya’ que Torra sigui inhabilitat per un fet de poca transcendència com retirar una pancarta. Ricomà considera que no té cap sentit però demana als dirigents polítics que no amaguin el cap i cerquin estratègies conjuntes per superar aquesta situació després de la possible inhabilitació e Torra.

L'advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, ha al·legat aquest dijous al migdia davant del Tribunal Suprem (TS) que el fet de penjar la pancarta a favor dels polítics presos al balcó de la Generalitat era un acte polític emparat en la llibertat d'expressió i la seva inviolabilitat com a parlamentari. Per això, considera que la Junta Electoral Central (JEC) no podia obligar-lo a despenjar-la. També han defensat la legalitat de tot el procés judicial contra Torra i la seva inhabilitació.