Quinze equips d’arquitectes opten al concurs per elaborar el Pla Funcional de la Tabacalera

Publicat divendres 01 de Desembre de 2017 10:59
  • Laura Casas

Quinze equips d’arquitectes opten al concurs per elaborar el Pla Funcional de la Tabacalera. Aquest divendres hi ha reunió del jurat tècnic i ja es podrien escollir les cinc propostes finalistes. Les que es triïn hauran de presentar un segon projecte més ampli amb una definició detallada de què va a cada lloc i com s’articulen tots els espais de l’edifici. Finalment, se’n seleccionarà un com a guanyador del concurs. Degut a la gran quantitat de consultes sobre les condicions per participar-hi, l’Ajuntament va decidir prorrogar fins el 30 d’octubre el període per poder presentar propostes.

La portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, ha avançat en una entrevista a Tarragona Ràdio que 15 equips de nivell opten al concurs per elaborar el Pla Funcional i Arquitectònic. La previsió és que a principis de l’any vinent ja es disposi d’aquest full de ruta que definirà el futur de l’antiga fàbrica de Tabacs.

Amb aquest concurs es preveu obtenir un projecte que, en línies generals, estableixi un pla director del conjunt que defineixi les relacions entre els edificis, els seus usos i una proposta arquitectònica. El projecte també haurà de preveure les connexions entre els edificis històrics amb la resta de l’entorn arqueològic i la ciutat. Tot plegat farà que el consistori ja pugui definir els projectes que són competència seva com el trasllat de la seu del Museu d’Història i que es puguin reservar les corresponents partides als pressupostos municipals.