Repunten els robatoris a l’interior de vehicle a la ciutat de Tarragona

Publicat dimarts 06 de Febrer de 2018 13:36
  • Laura Casas

Repunten els robatoris a l’interior de vehicle i el 2017 es va tancar amb les pitjors dades dels darrers sis anys a la ciutat. Al llarg de l’any passat es van registrar uns 1.400 fets delictius d’aquesta tipologia, enfront els 800 del 2016. Va ser una constant al llarg dels 12 mesos però les denúncies es van incrementar passat l’estiu. En total, es van detenir 52 persones. La situació preocupa als cossos policials, i més encara després que el passat cap de setmana tingués lloc el darrer episodi greu, amb dues persones arrestades per una dotzena de robatoris a l’interior de vehicle i un a un domicili.

Tot plegat s’ha abordat a la Junta Local de Seguretat, reunida aquest dimarts. El cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos al Tarragonès, l’inspector Vicenç Lleonart, explica que la problemàtica, comú en altres localitats similars a Tarragona i del territori, afecta diferents zones del terme municipal. Detalla el modus operandi d’uns lladres que acostumen a ser joves i que actuen en grup.

Aquest repunt dels robatoris a l’interior de vehicle va motivar l’increment dels fets penals denunciats durant el 2017 a la ciutat, que van créixer prop d’un 14% respecte a l’any anterior. Van ser 11.274 fets en total.

D’altra banda, la Junta Local de Seguretat ha analitzat l’increment de la vigilància a les seus i instal·lacions esportives dels Jocs Mediterranis. El tinent d’alcalde de Seguretat, Javier Villamayor, explica que ja està en marxa la fase de prealerta.

Un altre dels reptes de cara als propers mesos serà intensificar les accions per combatre els actes incívics. Durant el 2017 es van interposar 250 denúncies.