Reunions cada 15 dies dels portaveus municipals per a planificar la recuperació de Tarragona

Publicat dimecres 27 de Maig de 2020 12:52
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

La Junta de Portaveus es reunirà aquest dijous per analitzar la reactivació de Tarragona després de les afectacions que ha provocat la crisi sanitària. Les trobades amb els portaveus es faran amb caràcter periòdic. Cada quinze dies, la Junta es reunirà per elaborar aquest pla de xoc i determinar com s’ha de planificar la recuperació de Tarragona. L’alcalde, Pau Ricomà, parla d’aliances compartides per tirar endavant la reactivació de la ciutat. Es tracta d’estudiar els sectors que presenten més dificultats i escoltar les seves necessitats.

Ricomà explica que la ciutat s’ha d’anar adaptant a les diferents fases del desconfinament. S’ha referit, per exemple, al tema de les platges després que el BOE publiqui avui l’eliminació de les franges horàries en fase 2 i determini que els ajuntaments podran regular-ne l'accés. El BOE apunta que els municipis podran limitar el temps de permanència i parla de quatre metres quadrats per banyista.

També remarca que els ajuntaments podran establir limitacions d'accés i d'aforament a les platges per assegurar la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes. Els municipis, continua, podran establir límits en els temps de permanència, així com en l'accés als aparcaments per facilitar el control de l'aforament.