Reus i Tarragona treballaran units en iniciatives socials i sostenibles i per impulsar projectes intel·ligents de territori

Publicat dimecres 18 de Juliol de 2018 19:01

La capital del Baix Camp s'ha unit aquest dimecres al patronat de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region amb l'objectiu de convertir el territori en un espai que, a través de les noves tecnologies, sigui més respectuós amb el medi ambient i amable amb el ciutadà. Els alcaldes de Tarragona i Reus, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, han signat l'acord que els permetrà treballar units en noves iniciatives socials i sostenibles, amb la Fundació Smart com a punt de trobada i coordinació. Des de la Fundació, celebren que l'entesa fa que el territori guanyi en cohesió i se centrin a treballar per la sostenibilitat, vertebració i cohesió de la zona, a més de la seva internacionalització.
Abans d'arribar a aquesta fita, ja s'havien assajat d'altres experiències, com la col·laboració conjunta en el Pla estratègic de Competitivitat Territorial- de Turisme sostenible, on la part de mobilitat era assumida conjuntament per Reus i Tarragona, o la Taula de la Pobresa energètica, feta conjuntament.
La Fundació Smart lidera i impulsa des de fa dos anys un grup d'una dotzena d'ajuntaments que, a més de la Diputació, coordinen formació i accions 'smart'.