Ricomà defensa el protocol d'actuació en l'incendi a MIASA i anuncia mesures per millorar els canals d'informació

Publicat dimarts 09 de Juliol de 2019 13:24
  • Laura Casas
  • incendi
  • Arnau Montreal

El protocol va funcionar correctament però es valorarà com millorar la comunicació per minimitzar el neguit entre la població en situacions com les de l’incendi a l’empresa MIASA. Ho ha manifestat l’alcalde, Pau Ricomà, que aquest dimarts ha fet balanç de la reunió mantinguda amb representants de les tres federacions veïnals de la ciutat. Aquest dimecres es durà a terme una Junta de Portaveus per aportar tota la informació de l’accident als diferents grups municipals.

L’equip de govern entén el neguit que es va generar entre la població en veure les flames. Es recorda, però, que Bombers i Protecció Civil van establir un radi de confinament de 500 metres perquè no hi va haver perill per a la població. Per aquest motiu no van sonar les sirenes d'avís. Ricomà afirma que el protocol va funcionar al 100%.

Ricomà ha explicat que, durant la reunió amb les federacions de veïns, aquests els van transmetre el seu neguit per la falta d'informació que hi ha davant del procediment d'actuació en casos d'emergència. L’alcalde destaca la importància de fer pedagogia a les escoles, com es va acordar a la trobada. Ricomà destaca el paper de les associacions de veïns en aquests casos, per això anuncia que es reuniran amb totes les entitats veïnals per determinar quins són els millors canals per transmetre aquesta informació. Confia que de l’experiència d’aquest cap de setmana es puguin millorar els mecanismes i les vies de comunicació.

La Junta de Portaveus s’ha convocat a un quart de nou del matí d’aquest dimecres. Durant la trobada el govern també exposarà als grups municipals el contingut de la trobada amb les federacions veïnals.

Ricomà ha destacat la ràpida activació i el paper de Tarragona Ràdio a l’hora de donar informació a la població sobre l’emergència mitjançant les xarxes socials.