Ricomà: 'Estem davant d’un conflicte polític i li correspon a l’Estat espanyol abandonar la via de la repressió per dialogar'

Publicat dissabte 19 de Octubre de 2019 18:36
  • Tarragona Ràdio

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, afirma que estem "davant d’un conflicte polític i li correspon a l’Estat espanyol abandonar la via de la repressió per dialogar i cercar solucions polítiques”. Ricomà ha comparegut aquest dissabte a la tarda al Palau Municipal acompanyat de l’equip de govern. L'alcalde ha manifestat que ens trobem davant d’un conflicte polític i no d’un problema d’ordre públic. Segons afirma "els governs han d’actuar en conseqüència. No serà omplint les presons de joves catalans com se solucionarà el problema". Per Ricomà, l’origen de l’actual situació "és una sentència que retalla drets i llibertats i que condemna a duríssimes penes als líders polítics i socials del país". "El govern espanyol ha de deixar la via de la judicialització i comprometre’s en solucions polítiques, en solucions perdurables i que a través del diàleg s’obrin finestres d’esperança per a la gent", ha afegit.

Ricomà admet que existeix "una indignació molt evident entre les diferents capes de població del país, que s’expressa de diferents formes". Pensa que és responsabilitat de tots els governs que aquesta expressió es pugui dur a terme de manera pacífica, massiva i lliure. L'alcalde ha reiterat que s'han vist excessos policials aquestes nits i també actuacions violentes de petits grups que no representen la majoria de la ciutadania. "Aquest no pot ser el camí, de cap manera". "Ens preocupa tota la ciutadania. La que no surt de casa per por, la que es veu envoltada i agredida per la policia sense tenir cap intervenció i també la dels joves detinguts, per la desproporció de les penes que se’ls demanen a alguns d’ells i per algunes atribucions de delictes difícilment demostrables", ha conclòs.