Ricomà rebutja les accions violentes i fa una crida a la calma i a la mobilització pacífica

Publicat dimecres 16 de Octubre de 2019 12:36
  • Laura Casas

L’equip de govern rebutja les accions violentes i fa una crida a la calma i a la mobilització pacífica. El govern municipal en ple ha comparegut aquest dimecres en la lectura d’una declaració institucional, que ha llegit l’alcalde. Segons Pau Ricomà, Tarragona va viure aquest dimarts a la nit un trist episodi que no li agradaria que es repetís. Ha recordat que va acabar amb 14 persones detingudes, 19 persones ateses pels serveis d’emergències i destrosses del mobiliari urbà a diferents punts de la ciutat.

L’equip de govern de Tarragona reclama a tothom que actuï amb la màxima responsabilitat, també als cossos de seguretat. Ricomà demana que s’investigui si en el transcurs dels incidents es van produir actuacions no conformes amb els protocols o càrregues contra grups de persones que no tenien una actitud violenta.

En aquest sentit, i tal i com recull la declaració institucional, « ahir molts ciutadans i moltes ciutadanes de Tarragona es van veure envoltats d’una violència que no és justificable i que mai havien buscat.

Segons l’alcalde, s’estan vivint moments durs per a la societat catalana que poden derivar en legítima indignació i frustració però insta la població a mantenir l’esperit pacífic que ha caracteritzat en tot moment la protesta del poble català.

Des de l’equip de govern volen mostrar el seu agraïment als serveis d’emergències i a tots els efectius municipals que han treballat per retornar la ciutat a la normalitat amb el menor temps possible. Encara s’està avaluant els danys materials dels fets violents d’aquest dimarts a la nit.