Ricomà, satisfet perquè el PLASEQTA incorpora les esmenes dels ajuntaments

Publicat dimecres 23 de Desembre de 2020 12:34
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • Andrés Tejedera

L’alcalde, Pau Ricomà, s’ha mostrat satisfet perquè el PLASEQTA ha incorporat les esmenes que havien presentat els ajuntaments, entre ells, el de Tarragona.

Ricomà és conscient que ha estat un any complicat per Protecció Civil i agraeix la feina feta per introduir millores en la gestió de les emergències, després de l’accident a IQOXE.

L’alcalde reitera que el compromís pressupostari d’Interior ha d’existir i recorda que s’han de polir alguns detalls de les alarmes quan sonen. Diu Ricomà que no pot ser que el redactat pugui generar preguntes o confusió als responsables de prémer el sistema. Les al·legacions assumides demanaven millorar la informació a la població i que s’esclareixi el sistema de funcionament de els sirenes.

El delegat del Govern i director del PLASEQTA, Òscar Peris, ha convocat aquest dimarts alcaldes, empreses químiques i altres agents vinculats en la gestió de les emergències químiques al Camp de Tarragona en una reunió del Grup de Treball de la Comissió de Protecció Civil. Es va donar compte del recull d’esmenes fetes pels diferents ajuntaments durant el període d’al·legacions i de les modificacions, de caire tècnic, que s’incorporaran al document del PLASEQTA aprovat el passat 10 de març.