Entrevista a l'Alcalde Pau Ricomà (01 d'abril de 2020)

Ricomà treu pit de la gestió de la crisi pel coronavirus i avisa que Tarragona es jugarà la recuperació al segon semestre

Publicat dimecres 01 de Abril de 2020 18:57
  • Tarragona Ràdio

Pau Ricomà treu pit de les mesures impulsades per parar el cop de la pandèmia i avisa que Tarragona es jugarà la recuperació durant el segon semestre. L’alcalde de Tarragona avança, però, que ja es treballa intensament a nivell municipal per afavorir la regeneració social i econòmica de la ciutat. Ricomà ho ha dit en el transcurs d’una entrevista telemàtica amb Tarragona Ràdio, conversa en ple decret d’estat d’alarma i que ha encetat recordant les famílies que han perdut un ésser estimat per culpa del coronavirus. També ha adreçat paraules d’agraïment cap a les persones que treballen en la primera línia, sanitaris i d’altres serveis bàsics, especialment de l’Ajuntament.

L’alcalde de Tarragona, que ha estat crític amb les mesures de l'estat espanyol per considerar que l'únic que fan és endarrerir els problemes que té la gent, manifesta que el primer objectiu ha estat posar-se al costat de la ciutadania. En aquest sentit destaca les mesures “radicals” com la supressió del servei ordinari d’autobús i la seva gratuïtat, la posada en marxa del pavelló del Serrallo pels sensesostre o el no cobrament dels lloguers en pisos del parc públic. Pau Ricomà diu que necessitaran liquiditat, d’aquí l’aprovació dels 15 MEUR a crèdit a curt termini que passaran pel ple de divendres.

En aquest sentit, insisteix en reclamar poder fer ús del romanent de 6,6 MEUR del pressupost de l’any passat per destinar-ho a serveis socials o recuperació econòmica. Ricomà té gola avall que caldrà modificar el pressupost. Avisa que Tarragona es jugarà molt en el segon semestre.

Pel que fa a l’activitat cultural, l’alcalde i conseller d’aquest àmbit explica que l’objectiu serà poder reprogramar tot el que sigui possible. També ha avançat que Tarragona ha posat a disposició de Salut diferents espais per si hi hagués d’habilitar hospitals de campanya.