'Roma, fundadora de ciutats': arrenca Tarraco Viva 2019

Publicat divendres 03 de Maig de 2019 10:20
  • Tàrraco
  • Tarraco Viva
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Entendre la ciutat actual partint de la ciutat romana i l’urbanisme en el Mediterrani clàssic. Aquest diumenge arrenca la vint-i-unena edició de Tarraco Viva fins el 19 de maig. El Festival Romà de Tarragona arriba carregat amb 427 actes. Com sempre, moltes novetats en un programa que arrencarà amb un acte inaugural anomenat ‘Roma, Fundadora de ciutats’ a dos quarts de set a tocar de la Torre de Minerva.

Enguany s’estrenen nous espais d’activitat, com la Biblioteca Pública o el Mercat Central, que acolliran exposicions. També s’aposta per la divulgació del patrimoni, especialment entre el públic més jove.

El director del festival, Magí Seritjol, ha afirmat que ara més que mai s’ha de mirar el passat per entendre el present, aprenent del que feien els romans.

L’acte inaugural viatja fins l’origen de tot, el segle VIII abans de Crist: ‘Roma, Fundadora de ciutats’. En l’espectacle es podrà conèixer a la gent que vivia allà, com eren els seus rituals i com la política municipal i les creences religioses intervenien en el dia a dia.

Reis Fabregat, membre de Nemesi ARQ, ha explicat que la seva feina és portar el coneixement dels llibres als espectacles.

Les recreacions, monòlegs, visites i itineraris, tallers, conferències, documentals o Tarraco a Taula no falten en un programa que estabilitza el nombre de propostes.