Salut confirma el segon cas de coronavirus a Catalunya mentre les farmàcies tarragonines es queden sense mascaretes

Publicat dimecres 26 de Febrer de 2020 13:16
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un noi de 22 anys que ha estat a Itàlia. El primer cas es va confirmar dimarts. És una dona italiana de 36 anys que havia viatjat recentment al nord d'Itàlia. Està ingressada a l'Hospital Clínic i el seu estat de salut és bo. La preocupació pel coronavirus, després de les morts a Itàlia i els casos detectats a Catalunya, s’ha disparat a Tarragona.

Les farmàcies han quedat pràcticament desproveïdes de mascaretes i moltes han hagut de penjar als vidres el cartell de ‘No tenim mascaretes’ cansades d’atendre gent que en buscava. El president del Col·legi de Farmacèutics a Tarragona, Joaquim Nolla, ha explicat a Tarragona Ràdio que escasseja aquest producte i ha recordat que no tenen utilitat per evitar contagis. El president de PIMEC Comerç Tarragona, Florenci Nieto, ha fet una crida a la prudència davant d’actuacions que considera exagerades.

Assegura que hi ha gent que s’està proveint de productes de primera necessitat per por a un possible confinament pel coronavirus.

A banda de les mascaretes, les farmàcies han anunciat que també s'estan esgotant altres productes com els gels desinfectants.