Sánchez anuncia als presidents que les CCAA executaran directament més del 50% dels projectes del Pla de Recuperació

Publicat dilluns 26 de Octubre de 2020 11:51
  • ACN
  • coronavirus
  • Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns als presidents autonòmics que segons les estimacions del seu govern les CCAA executaran directament més del 50% dels projectes del Pla de Recuperació. En aquest sentit, els ha recordat que els presidents podran promoure projectes o programes del Pla de Recuperació en qualsevol àmbit, perquè hi ha competències que la Constitució reconeix com a autonòmiques, com habitatge, educació, polítiques socials, polítiques d'ocupació o medi ambient que estan molt vinculades a àrees clau del pla.

El president espanyol ha animat d'aquesta manera els presidents autonòmics perquè presentin projectes que el seu executiu aprovarà. Ho ha fet en el marc de la Conferència de Presidents.

Segons ha apuntat Sánchez, per fer realitat els projectes en totes aquestes àrees s'acordaran convenis marc entre els ministeris implicats i els governs autonòmics.

El Pla de Recuperació compren projectes per absorbir 72.000 milions d'euros d'ajudes europees fins el 2023. Sánchez ja ha avançat que el projecte de pressupostos que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts avançarà inversions per 27.000 milions d'aquests fons.