Sánchez anuncia l'aprovació de l'ingrés mínim vital per la setmana vinent i la reobertura del turisme internacional a partir de juliol

Publicat dissabte 23 de Maig de 2020 15:41
  • ACN

El Consell de Ministres aprovarà la setmana que ve l'ingrés mínim vital, que es començarà a abonar al juny.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat aquest dissabte.
Segons Sánchez, es tracta d'una "mesura històrica" en democràcia i ha garantit que "ningú es quedarà enrere". La prestació serà "habitual" i "permanent" i ha recordat que ja existeix en altres països europeus. El cost anual de la prestació serà de 3.000 milions d'euros i està previst que pugui donar cobertura a quatre de cada cinc persones en situació de pobresa severa i que beneficiï al voltant de 850.000 llars, de les quals la meitat amb infants a càrrec. "No oblidem que a l'Estat hi ha més de dos milions de nens que pateixen pobresa", ha subratllat.
El president del govern espanyol ha anunciat també que els primers turistes estrangers podran entrar a l'Estat a principis de juliol, coincidint amb les darreres fases de desconfinament a la gran majoria del país. El president espanyol ha garantit que els visitants estrangers podran passar les vacances en territori espanyol amb "condicions de seguretat" i ha animat els turistes internacionals a començar a preparar les seves estades a Espanya, així com al sector del turisme i l'hostaleria a què "a partir d'avui es preparin per reprendre la seva activitat en pocs dies". D'altra banda, Sánchez també ha comunicat que la lliga de futbol professional tornarà a disputar-se a partir del 8 de juny.
Sánchez ha dit que el proper dimarts el Consell de Ministres aprovarà l'entrada en vigor "del dol més llarg de la història democràtica d'Espanya" en memòria de les víctimes i afectats pel coronavirus i la covid-19. L'executiu ho farà a partir de la setmana vinent, quan ja tot l'Estat estarà al menys en fase 1, i tindrà una durada total de 10 dies. Durant aquest temps, onejaran a mig pal les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l'Armada Espanyola. Segons Sánchez, amb aquesta iniciativa es vol "mostrar tot el dolor, tot el pesar i tot el reconeixement a les víctimes".
 A aquest dol se sumarà, al final de la desescalada, "un gran acte d'homenatge oficial, així com altres commemoracions i memorials presidits pel Rei". "Els morts en aquesta epidèmia mereixen el nostre record, la nostra memòria perdurable. Però mereixen també un homenatge encara major: mereixen la nostra convivència i la nostra concòrdia. Van perdre la vida afligits del mateix mal i van viure els seus últims dies en el mateix lloc. Junts hem de conviure en el mateix país que ells van construir. Espanya els ho deu", ha sentenciat Sánchez.