Sant Joan conjura les colles de Tarragona per un estiu fructífer

Publicat dilluns 25 de Juny de 2018 00:48
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

Les quatre colles de Tarragona es donaven cita aquest diumenge al vespre a la plaça de la Font per mesurar el seu estat ara que comença l'estiu, una de les etapes més castelleres de la temporada. En una cita que es va resoldre amb ritme, la Jove de Tarragona va completar-hi la millor actuació.
 
La formació dirigida per Aleix Bordas sumava, d'entrada, el tercer 3 de 9 amb folre de la temporada per obrir boca. A la segona ronda hi van dur l'estrena de la jornada: el 4 de 9 amb folre. Els del Cós del Bou comencen, doncs, l'estiu, amb els dos castells bàsics de nou a la butxaca. El quatre de vuit amb l'agulla era el tercer castell triat per la Jove: era el segon de la temporada, després d'haver-lo estrenat quinze dies enrere al Pati, a Valls. Els de la camisa morada tancaven la cita amb el pilar de sis.
 
Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda sumen un Sant Joan amb cert regust agredolç. Els matalassers arribaven a plaça decidits a estrenar el 2 de 8 amb folre, que havia respost molt bé a assaig. El castell, tot i assolit, els va quedar en carregat. A la segons ronda, els Xiquets van haver de desmuntar el 4 de 8, castell que van acabar descarregant estona més tard, en temps de ronda de recuperació. Pel mig i per asserenar els ànims, els de Sergi Feijoo van completar el 4 de 7 amb l'agulla.
 
A Sant Pere i Sant Pau, Sant Joan els ha estat complidor amb els reptes proposats. David Lobo era clar durant la setmana: l'objectiu era la clàssica de vuit. I dit i fet. Els de la camisa verda començaven la cita amb el que ja és el quart 3 de 8 de l'any. Per seguir acumulant confiança, seguien a la segona ronda amb un 2 de 7 que és marca de la casa i que esperen poder pujar un pis més enguany. A la tercera ronda, l'estrena: primer quatre de vuit de la temporada, descarregat. La colla que dirigeix David Lobo comença un estiu que els ha de conduir a la gamma alta de vuit.
 
Finalment, els Xiquets del Serrallo protagonitzaven una cita plàcida amb el 4 de 7 amb l'agulla com a construcció més destacada. El castell amb el pilar és el primer de la gamma alta de set que sumen els del barri mariner aquesta temporada. Arribava a la segona ronda, flanquejat pel 3 i el 4 de 7. Dissabte vinent, els Xiquets del Serrallo tenen la seva primera gran cita de l'estiu, a casa, per la Festa Major de Sant Pere.