Autor: Gerard Recasens

Autor: Gerard Recasens

Sant Joan veu el 4de9f de la Jove i el 3de9f carregat dels Xiquets

Publicat dissabte 25 de Juny de 2016 08:34
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens


Escolta Aleix Bordas, cap de colla de la Jove Gerard Recasens

Escolta Jonathan Lafuente, cap de colla dels Xiquets del Serrallo Gerard Recasens

Escolta David Lobo, cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau Gerard Recasens

Escolta Josep Maria Solé “Nin” cap de colla dels Xiquets Gerard Recasens
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau completen el 2 de 7 i el pilar de sis, i els Xiquets del Serrallo, els castells de set amb l'agulla.
La Colla Jove Xiquets de Tarragona surt satisfeta de la diada de Sant Joan. Els de la camisa lila han descarregat per primera vegada aquesta temporada un castell de nou. Ha estat el quatre de nou amb folre, que els del Cós del Bou han resolt amb rapidesa i molt bona mida. Tot i això, prèviament n'havien fet un intent desmuntat per un problema en la quadratura. L'ha precedit un 5 de 8 que no ha tingut cap història i a la tercera ronda han completat un 4 de 8 amb l'agulla que ha exigit un punt de treball a l'espadat. El pilar de set amb folre final ha estat el primer d'aquesta temporada.
 
També els Xiquets de Tarragona han estat d'estrena. En el seu cas ha estat la del 3 de 9 amb folre, el primer castell de nou d'enguany, que els ha quedat en coronat. El castell ha anat perdent la mida i ha patit de valent a la sortida de la canalla. Quan havien de sortir sisens, ha cedit. El tres ha anat precedit d'un 2 de 8 amb folre solvent però incòmode en una de les rengles i a la tercera ronda s'han servit d'un 4 de 8 que, tot i deformar-se, han pogut completar. La diada s'ha resolt amb el pilar de sis.
 
Placidesa en una actuació de qualitat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. El 5 de 7 de la primera ronda ha exhibit suficiència, com el 2 de 7 de la segona, que han completat de manera ràpida i impecable. A la tercera, els del barri cooperativista han estrenat un 7 de 7 que els ha permès completar la gamma de set al complet en els seus registres d'aquesta temporada. Els de la camisa verda han tancat la cita descarregant, novament, el pilar de sis de forma impecable.
 
Sensacions estranyes per als Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner han resolt sense excessius problemes el 3 de 7 amb l'agulla a la primera ronda. Al 4 de 7 amb l'agulla següent, que també han descarregat, ja s'han vist dubtes de la canalla que s'han evidenciat als dos intents desmuntats posteriors de 3 de 7, quan els més petits s'han fet enrere en els dos intents. Els del barri mariner han tancat, doncs, amb el vano de cinc i dos castells completats.