Sant Magí escalfa motors amb l’exposició retrospectiva ‘Sant Magí Tarragona, Tradició i Aigua’

Publicat divendres 10 de Agost de 2018 09:31
  • Sant Magí
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

Arrenquen els actes previs de la Festa Major de Sant Magí amb l’exposició retrospectiva ‘Sant Magí Tarragona, Tradició i Aigua’, a l’Espai Turisme. La mostra s’inaugura aquest divendres a les 8 del vespre i commemora els 25 anys de la baixada de l’aigua. La festa torna a la normalitat després que l’any passat s’hagués de suspendre pels atemptats de Cambrils i Barcelona. La Baixada de l’Aigua comença el 16 d’agost al Santuari de Brufaganya fins arribar a la ciutat de Tarragona el dia 18.

Enguany es podran estrenar les ferradures dels cavalls que s’han substituït per les d’un material de plàstic per evitar relliscades. D’aquesta manera no caldrà llançar sorra pels carrers. La secretària dels portants, Marta Puig, es mostra amb moltes ganes de participar a la baixada de l’aigua i sobretot per recuperar la normalitat després de la suspensió l’any passat.

El coordinador dels portants, Carles Baches, ha explicat que al 1994 es va recuperar la tradició de la baixada en carro, ja que fins la data només ho celebraven les famílies recollint l’aigua.

A més, aquesta edició arriba amb més activitats que mai, amb 242 actes, com l’estrena de la Petita Remullada, on els més petits podran gaudir de la tradicional festa de l’aigua; la ruta gastronòmica ‘Magí Tapa’ o la venda de samarretes commemoratives de Sant Magí. Enguany es presentarà el nou vestit de la Gegantona Negrita, que recuperarà el seu disseny original. Totes aquestes activitats sumades als castells, que tornaran a fer les seves construccions a la plaça de les Cols el 19 d’agost al mig dia.