Sant Pere i Sant Pau fa història en un Sant Magí amb el 2 com a protagonista

Publicat diumenge 19 de Agost de 2018 18:24
  • Sant Magí
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

Un sol de justícia i una plaça plena de gom a gom han presidit aquest diumenge una diada castellera de Sant Magí històrica, amb sensacions de totes menes. L'estructura de dos ha estat la protagonista, i és que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 2 de 8 amb folre de la seva història, la Colla Jove ha carregat el 2d9fm i els Xiquets del Serrallo han completat el 2d7 per segon cop en tota la seva existència. Bona diada també dels Xiquets, que han coronat el 3d9f, el primer castell de nou de l'any.
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s'enduen el gran trumfo de la jornada, un 2 de 8 amb folre molt solvent que és, doncs, el primer que assoleixen. L'han acompanyat del dotzè 3 de 8 de l'any, amb una execució perfecta. Amb el 4 de 8 han completat una diada que ha acabat amb la nota negativa del pilar de 7 amb folre, que ha fet llenya a poques dècimes de segon de coronar-se.
 
La Jove de Tarragona surt de plaça amb un regust agredolç: tot i que ha assolit els objectius que es plantejava, el 5d9f i el 2d9fm han quedat en carregats. Han sortit de 5, un castell de confiança que de bon inici no ha pujat còmode i ha acabat cedint després de la carregada. Els d'Aleix Bordas han completat el quart 9d8 de l'any i han assaltat el 2d9fm, l'estrena del dia, que han coronat. Han tancat amb el pilar de 7 amb folre.
 
Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, han signat un Sant Magí magistral sense fer soroll. Els de la camisa blau marí han descarregat d'entrada un 4 de 7 amb l'agulla molt còmode, i acte seguit han apostat per estrenar el 5d7, que han completat amb un xic de treball. A la tercera ronda, els del barri mariner han posat tota la carn a la graella i, amb ofici, han completat el segon 2d7 de la seva història.
 
Pel que fa als Xiquets de Tarragona, els matalassers han revalidat els castells de nou carregant el tres folrat de sortida. D'execució fràgil, el castell ha cedit poc després de la carregada. És el primer castell de nou que assoleixen enguany, que han acompanyat del tercer 5d8 i d'un nou 4d8. La diada l'han culminat amb un pilar de 6 que ha quedat en coronat.