Santi Coch defensa la decisió del Nàstic d'ajornar el matx a Pamplona

Publicat dilluns 04 de Desembre de 2017 22:17
  • Nàstic
  • EsportsdelCamp.cat/Tarragona Ràdio

El segon tècnic del Nàstic raona els motius del club a l'hora d'apostar per jugar el partit contra l'Osasuna en una altra data. Coch parla de fitxatges, Matilla i altres aspectes de l'actualitat


Santi Coch parla clar. El tarragoní, màxim exponent i referència en la història futbolística del Nàstic, ha analitzat i defensat sense pèls a la llengua al Sempre Nàstic d'aquest dilluns la decisió del club grana de voler jugar el partit contra l'Atlético Osasuna en una altra data: «Tenint en compte les circumstàncies com anàvem, nosaltres havíem de pressionar per a què no es jugués», tot i que el mateix Coch és qui recorda que «qui decideix suspendre no és ni el Nàstic ni l'Osasuna, qui va prendre la decisió és l'àrbitre».


Precisament l'Atlético Osasuna ja va ajornar un partit per la neu fa dues temporades quan era el club navarrès qui podia sortir beneficiat per les absències que patia davant el Zaragoza. Sense nomenar el cas, Santi Coch ha deixat clar, després que Osasuna presenti un recurs al Comitè de Competició demanant la victòria per incompareixença grana durant dissabte, que tot plegat «és una situació hipòcrita per part dels clubs perquè segons t'afavoreixi dius o no dius, ja decidirà el Comitè. Nosaltres vam decidir fer el que consideràvem millor per al Gimnàstic. Estic segur que sí l'Osasuna hagués anat en les nostres circumstàncies, hauria intentat ajornar-lo perquè l'hagués beneficiat». A més, Coch s'ha encarregat de recordar que «LaLiga no et deixa jugar si no és la seva pilota oficial. I la seva no és vermella», fet que amb el blanc de la neu hauria provocat dificultats per visionar l'esfèric.

Les lesions, el mercat de fitxatges i Carreras, segons Santi Coch

Més enllà de la polèmica amb Osasuna, el segon tècnic grana ha tractat altes qüestions com l'elevat nombre de lesions, factor que sorprenentment el cos tècnic ja veia venir: «Era previsible, veníem d'una pretemporada fluixa en l'àmbit físic. Pel que fa a resultats era bona perquè arribàvem a tots els partits frescos». Coch, que ha anunciat que Uche i Delgado podran arribar a jugar contra el Sevilla Atlético mentre que s'ha mostrat més cautelós amb els casos de Tejera i Barreiro, reconeix que «Rodri prefereix que l'equip arribi al 70% del físic al partit però al 100% de la qüestió tàctica».

 

Sobre Javi Matilla, jugador que s'ha incorporat aquest matí a la disciplina grana, el tarragoní assegura que «està a prova, surt d'una lesió important i s'ha de veure com funciona. És un jugador que l'havia vist jugar al Vila-real B de fa unes temporades que estava per jugar el playoff. Pot ser una bona incorporació». Més directe s'ha mostrat sobre el mercat de fitxatges: «Tots som conscients que s'ha de fitxar. Si és molt o poc, dependrà del mercat i de la direcció esportiva».

Per acabar, Coch ha tingut paraules per la tasca d'un Lluís Carreras que només va dirigir els grana en cinc partits: «Tenia una forma d'entendre el futbol i d'entrenar que li havia anat bé en altres equips. Això és el que va passar. Havia estat en clubs que aspiraven a més que el Nàstic i segurament es va equivocar en el plantejament de la pretemporada i l'inici de lliga». Pots veure íntegrament l'entrevista a Santi Coch en el vídeo de la part superior al text.