Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament que reclama acabar amb les retallades

Publicat dijous 16 de Maig de 2019 12:42
  • vaga
  • Andrés Tejedera
  • Ensenyament
  • Tarragona

Seguiment desigual de la vaga d’ensenyament que s’està duent a terme durant la jornada d’aquest dijous. Més d’un centenar de persones s’han manifestat al centre de la ciutat amb el lema ‘Ve d’un hora i va de ràtios. Revertim les retallades’, demanant la recuperació de les condicions d’abans de les retallades.

El sindicats també volen reduir les ràtios per oferir una millor atenció als alumnes, i convertir els terços de jornada en mitges jornades. L’Institut Martí Franquès ha informat que menys d’un 10 per cent del professorat ha fet vaga mentre que al Vidal i Barraquer no tenen constància de que cap docent l’hagi secundada. Els sindicats xifren en un 15 per cent el seguiment de la jornada.

Josep Maria Cartanyà, membre del sindicat USTEC, ha avisat de que les mobilitzacions no pararan fins que no es reverteixin les retallades.

El sindicats diuen que, després de 6 anys de creixement econòmic, és el moment de revertir la situació, malgrat que la Generalitat no compti amb pressupostos, ja que hi ha altres vies per obtenir els 100 milions d’euros que calculen que necessiten per recuperar les condicions prèvies a la crisi.