Autor: Joan Alfons López

Autor: Joan Alfons López

Sergi Parés: «Ens ha faltat experiència en certs moments necessaris»

Publicat dimecres 12 de Febrer de 2020 18:07
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

El director esportiu del Nàstic analitza la primera volta, els canvis del mercat d’hivern i parla del futur amb optimisme. No llença la tovallola d’aquesta temporada però és realista


Sergi Parés, director esportiu del Nàstic, ha fet balanç de la mitja temporada grana que ja s’ha disputat i ho ha fet analitzant la feina realitzada a l’estiu, la feta ara en el mes de gener i l’estabilitat del projecte tarragoní que es va encetar fa uns mesos. Tocant de peus a terra, Parés ha demanat que cal «buscar el positivisme i mirar endavant» després d’aconseguir quelcom absent a principis de lliga: «L’equip és més compacte, és més difícil que ens facin gols».


El vallenc creu que «hem trobat el camí, no podem adormir-nos perquè tenim molt dèficit de principis de temporada», un començament de lliga que va deixar clar que la confecció de la plantilla a l’estiu no va ser la millor: «Els resultats són clars i així ho diuen». Més enllà de la falta de confiança que provoquen els mals resultats, Parés considera que el projecte amb Xavi Bartolo a la banqueta necessitava «maduració i això és més fàcil amb resultats positius, hi ha un moment on calia fer un balanç i vam veure que calia simplificar la idea del joc, començar per que no et facin gols i anar del més simple al més complex».


A més, alguns dels arguments pel mal inici va ser «la baixa per lesió de Javi Márquez, la falta de lideratge de Damián Petcoff i la situació de Viti», ha afirmat un Parés contundent a l’hora de dir que «a alguns jugadors els hi ha pesat la responsabilitat, ens ha faltat experiència en certs moments necessaris i al desembre hem incorporat el que hem incorporat; volíem donar consistència a la columna vertebral de l’equip».


El vestidor, ara unit

Després dels canvis al mercat d’hivern, Parés no ha dubtat en afirmar que «hem de posar les bases per tenir un vestidor fort, ara el tenim cohesionat» després d’uns mesos complicats amb la situació de Viti i Petcoff. Sobre els fets que van provocar una sanció exemplar als dos sense sou i feina, Parés ha dit que «Viti va arribar tard en aquell partit (davant el Barça), era una situació continuada i amb Petcoff va ser diferent, al gener podia sortir i va dir que estava més pensant en poder anar a un altre cop».


A can Nàstic, el director esportiu vallenc ha viscut una situació inèdita en el seu passat recent: destituir un tècnic. Parés ha reconegut que «ho vaig veure malament però dins de la meva feina s’han de prendre decisions incòmodes, estic convençut que el Xavi entrenarà l’any vinent a Segona però els resultats no hi eren i calia buscar un canvi». També ha aprofitat per lloar la fortalesa del Consell d’Administració i els seus integrants: «Tenim la sort que el club i els dirigents són tan potents que l’any vinent tornarà a ser un projecte fort estigui a Segona B o a Segona A, això és un valor molt important que des de fora costa de veure».


Sobre si encara hi ha temps d’assolir l’ascens, no ha estat contundent ni cap al sí ni cap al no: «No sé què passarà però l’optimisme l’hem de tenir, no hem de passar d’un extrem a l’altre, la categoria ens ha fotut una hòstia forta però hem de seguir; hem de sortir de baix i ho estem fent però ho hem de fer de veritat, tenim una base de vestidor important amb contracte, és un tema més sòlid del que sembla per assolir objectius i només haver de fer retocs». El director esportiu grana ha tractat altres qüestions que pots recuperar en el vídeo de la part inferior al text.