Set bèsties catalanes participaran amb la Víbria a la Mostra de Folklore Viu, MetamorFOCsi

Publicat divendres 14 de Setembre de 2018 11:22
  • Tarragona Ràdio
  • Santa Tecla
  • Víbria

Aquest dissabte arriba la trenta-sisena mostra de Folklore Viu, MetamorFOCsi, organitzada per la Víbria de Tarragona que enguany celebra els seus 25 anys del seu naixement. En aquesta edició han convidat a set bèsties de foc d’arreu de Catalunya que reuneixen algunes de les característiques més destacades de la Víbria: pits i ventre de dona, cap, bec i potes d’Àliga, cua de drac, llengua de serp i part d’ales de ratpenat.

A partir de les 6 de la tarda totes les bèsties estaran exposades davant del Banc d’Espanya a la Rambla Nova. A partir d’un quart de nou, es produirà l’encesa de lluïment i, poc a poc, aniran desfilant cap a la plaça de les Cols per el carrer de Sant Agustí, el carrer Portalet, la baixada de la Misericòrdia i el carrer Major per posar punt i final a la mostra. Les bèsties participants són Bretolàs de Sant Andreu, Boc de Vandellòs, Cremablat de Tremp, Drac de Vilanova i la Geltrú, Hydracus de Jesús, Ratpenat de Malgrat de Mar, La Pàjara de Terrassa i la Víbria de Tarragona.

El president dels Diables de Voramar, Ricard Virgili, diu que es una mostra per a tota la família.

Els diables han aprofitat per presentar la nova Víbria de goma pels més petits. Un projecte que va començar fa un any i que, ara per a Santa Tecla i pel seu aniversari, veurà la llum i es podrà comprar.